Recept na přípravu polévky Pho
Na suché pánvi opražíme anýz, hřebíček, fenykl a nalámanou skořici. Opražené koření přidáme k hovězímu vývaru spolu s citronovou trávou, plátky zázvoru a opálenou či opečenou, ale neloupanou cibulí, vše vaříme na malém plameni půl hodiny. Vývar přecedíme a přidáme rybí omáčku a nasekaný koriandr. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, slijeme a rozložíme do polévkových talířů. Cibulovou nať nasekáme, hovězí nakrájíme ne velmi tenounké plátečky a položíme na nudle. Vývar uvedeme do varu a vroucí naléváme do mističek (čímž pokud máme hovězí opravdu tence nakrájené, tak ho i uvaříme). Polévka Pho se poté posype nasekanou cibulovou natí, klíčky mungo a na drobno nasekanou chilli papričkou. Již na talíři lze ji dochucovat podle potřeby a hlavně individuální chuti limetkou a rybí omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat