Jak připravit tuňákový salát s rýží podle švédského receptu
Po otevření konzerv slijeme případně nadbytečnou šťávu, maso vyklopíme a rozdrobíme vidličkou na menší kousky. Poté tuňáka spojíme s již vychladlou uvařenou rýží (tip pro vaření rýže - místo obvyklých pytlíčků stejně dobře bez připálení uvaříte mnohem chutnější rýži sypanou, stačí že ji nejdřív krátce na sucho osmahnete na oleji pak zalijete dvojnásobným množstvím vody a na mírném plameni uvaříte) a přidáme nasekané vlašské ořechy. Vyklopíme majonézu a celek velmi pečlivě promícháme. Poté tuňákový salát ještě dochutíme podle potřeby pepřem a solí, znovu promícháme. Okurčičku nasekáme na jemno vrch mísy jí a taktéž nasekanou zelenou petrželkou posypeme. Tuňákový salát s rýží necháme nějaký čas odležet, aby se nám chuti hezky propojily. Je vhodný jako samostatné jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat