Recept jak připravit žampionový salát s pórkem
Žampiony očistíme, opláchneme, pořádně utěrkou osušíme a poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a plátky žampionů na něm osmahneme. Pórek si nakrájíme na kolečka, vmícháme k žampionům, spolu půl minuty osmahneme a odložíme do vychladnutí. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme, totéž učiníme s mrkví (samozřejmě bez zbavování jadérek, tato fáze zde nevystupuje, neboť mrkev samozřejmě jadřinec nemá :)). Jablko s mrkví přidáme k žampionům s pórkem, vše promícháme, podle chuti osolíme a opepříme (nejlépe čerstvě namletým či nadrceným pepřem) a žampionový salát můžeme rovnou podávat. Tato verze se hodí spíše jako příloha k nějakým jídlům než jako samostatný pokrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat