kořenová zelenina na polévku (znáte to, mrkev, celer petržel a nejvíce mrkve, případně ještě pórek), 300 gramů růžičkové kapusty, cibule, 4 brambory, 1/2 svazečku kopru, 1 lžíce másla, bobkový list, kmín, pepř, sůl
Recept jak připravit Zeleninovou polévku s růžičkovou kapustou
Kořenovou zeleninu pečlivě omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky (pokud používáme i pórek, tak z něj samozřejmě zpracováváme pouze tu bílou část). Vložíme vše do hrnce spolu s bobkovým listem a kmínem, zapneme sporák a na menším plameni od momentu varu vaříme přibližně čtvrt hodinky pod pokličkou. Mezitím si oloupeme cibuli a na másle ji necháme zesklovatět. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu a brambory přidáme do polévky a vaříme dalších patnáct minut. Na konec přidáme osmaženou cibuli, polévku podle chuti opepříme a osolíme a již jen pět minut vše spolu povaříme. Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou se podává s bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat