Salát z ředkve

2 bílé ředkve, 2 jablka, 100 gramů jahod

zálivka: 1/2 sklenice bílého jogurtu, 1/4 sklenice smetany na šlehání (nejlepší je v tomto případě čtyřiceti procentní) , 2 lžíce citronové šťávy, špetka mletého zázvoru (pokud máte rádi silnější vjem, nastrouhejte si podle chuti čerstvý)

Recept jak připravit Salát z ředkve

Ředkve a jablka omyjeme a oloupeme. Jablka zbavíme jadřinců a obé nastrouháme na větším struhadle. Jahody pořádně omyjeme a podle velikosti je buď rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Jogurt si promícháme se smetanou a zázvorem a jemně doladíme podle potřeby a chuti citronovou šťávou. Ovoce i zeleninu přeložíme do salátové mísy, zalijeme jogurtovou zálivkou a jemně promícháme. Salát z ředkve necháme před podáváním vychladit.

Žádné komentáře: