Recept jak se připravuje Bramborová polévka s čočkou
Brambory a kořeněnou zeleninu pečlivě oloupeme, pořádně omyjeme a nakrájíme na kostky. Čočku propláchneme a vše vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucím vývarem. Přidáme bobkové listy a nové koření a pod pokličkou vaříme přibližně půl hodiny a poté přidáme na velmi hrubo nasekaný česnek (stačí ho například rozčtvrtit). Cibuli oloupeme a na sádle osmahneme, vmícháme mouku a opražíme ji. Postupně přimícháme půl sklenice vody (důležité je rozmíchat vše do hladka) a nalijeme vše k polévce. Promícháme a povaříme a na konec se ještě bramborová polévka s čočkou dochutí podle osobních preferencí solí a pepřem a před servírováním na stůl se ještě do ní vmíchá na drobno nasekaná zelená petrželka.
Žádné komentáře:
Okomentovat