Recept jak se připravuje Čočková pomazánka
Čočku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme dvoj až dvoj a čtvrt násobným množstvím vody a vaříme pod pokličkou na malém ohni až do úplného vyvaření a vsáknutí vody - cca by to mělo být něco více než půl hodina. Pět minut před koncem vaření vmícháme kukuřičnou mouku. Česneky oloupeme a utřeme se solí (lenoši mohou sáhnout pro klasický lis a vymačkat, ale nedostanou tím z česneku vše co je možné). K vychladlé čočce s moukou přidáme česnek, olej, sojovou omáčku a po špetce bazalky a tymiánu. Podle chuti ještě vše dokořeníme čerstvě nadrceným pepřem, vše promícháme a buď rozmačkáme pečlivě vidličkou a nebo rozmixujeme. Čočková pomazánka se hodí na pečivo i na toasty, mohou být i jemně potřené máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat