6 vajec, 80 gramů černého kaviáru (samozřejmě nemusíte používat pravý kaviár, chutné je to i z klasicky dostupných černých jiker), 6 lžic majonézy, zelená petrželka, celý pepř, sůl
Recept jak připravit vejce s kaviárem
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme, opláchneme a přeřízneme podélně na polovic. Rozložíme je na polovic a na každé opatrně pravidelně rozetřeme půl lžíce majonézy. Tu jemně osolíme a poprášíme čerstvě nadrceným pepřem a na vrch naložíme přibližně lžičku kaviáru. Celek ozdobíme lístečkem zelené petrželky a na krátko dáme do lednice vychladit (nemůže to trvat příliš dlouho, aby nám petrželka nezačala vadnout). Talíře s vejci můžeme ještě ozdobit čerstvou řeřichou. Co se týká kaviáru, tak černá barva vytváří zajímavý kontrast, ale můžete použít i červené jikry nebo kaviár z lososa.
Žádné komentáře:
Okomentovat