500 g menších chobotnic, 1 sklenice rajčatového pyré, 1 sklenice suchého bílého, 2 lžíce posekaného kopru, 2 lžíce posekané zelené petrželky, 1 větší stroužek česneku, 1 lžička cukru, chilli, 2 lžíce kaparů, pepř, sůl, olej
Recept jak se dělá dušená chobotnice na víně
V hrnci uvedeme do varu vodu a chobotničky v ní dvě minuty povaříme (pokud je máme zmražené a ne chlazené, tak je před tím rozmrazíme). Slijeme a necháme okapat. Větší chobotničky rozdělíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozpálíme olej a na něm nakrájené chobotnice tři minuty osmažíme, pak přidáme oloupaný a na drobno nasekaný česnek, za stálého míchání smažíme další tři minuty a poté vlijeme bílé. Zamícháme, uvedeme do varu, znova vaříme tři minuty a pak přidáme rajské pyré, polovičku kopru, polovičku petrželky, cukr, chilli podle odvahy a chuti, kapary a vše dusíme přibližně půl hodiny. Pět minut před koncem dušení pokrm osolíme a opepříme. Po odstavení vmícháme zbylý kopr a petrželku. Dušené chobotnice podáváme horké s bílým pečivem a máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat