500 ml smetany na šlehání (ideální je tučnější čtyřicítka než standart, ale i ten stačí), 120 ml mléka, 400 ml salka (slazeného zahuštěného mléka), vanilkové aroma, sůl
Recept jak se jednoduše "vaří" :) domácí zmrzlina
V misce promícháme salko, obyčejné mléko (studené z lednice), vanilkové aroma (dá se nahradit vanilkovým cukrem) a špetičku soli. Ve větší míse ušleháme na krásnou domácí šlehačku smetanu. Když je tuhá, opatrně vmícháme směs mléka a salka ochucenou vanilkou. Vzniklý zmrzlinový základ je dobrý přeložit do nějaké přibližně dvou litrové nádoby a vložíme ho na mrazák. Jednou za čas kontrolujeme, abychom vše mohli zamíchat když břehy začnou tvrdnout (přibližně po hodině až dvou). Celkový čas mrazení je přibližně čtyři hodiny, poté se již domácí vanilková zmrzlina může podávat. Servírujeme ji posypanou ovocem, čokoládou, oříšky, kokosem nebo jen tak či s kopečkem šlehačky. Podle toho, jak to kdo má rád. Trvanlivost této zmrzliny by mělo být něco kolem deseti dnů (samozřejmě na mrazáku).
Žádné komentáře:
Okomentovat