Recept na přípravu smaženého kapra obalovaného ve strouhance
Cibuli oloupeme nakrájíme na kolečka, ty rozpůlíme a promícháme s kaprem nakrájeným na porce, šťávou vymačkanou z polovičky citronu, co nejjemněji rozdrcenou kuličkou nového koření a nahrubo nadrceným pepřem.Odložíme na několik hodin nebo i přes noc do chladu. Před přípravou (rybu vyndáme z chladu přibližně půl hodiny před vařením) odstraníme z ryby cibulku, porce osolíme a kapra obalíme v klasickém trojobalu - čili nejdříve ze všech stran do hladké mouky, poté do rozkvedlaného a opepřeného vajíčka a nakonec ještě do strouhanky. Obaleného kapra osmažíme z obou stran do zlatova na dobře rozpáleném oleji.
Je to klasické vánoční jídlo, takže se jako příloha ihned nabízí bramborový salát. Ale jíst tuto dobrůtku můžeme přeci celoročně a i s jinými přílohami. Chutný je s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo nějakým lehkým zeleninovým salátem.
Je to klasické vánoční jídlo, takže se jako příloha ihned nabízí bramborový salát. Ale jíst tuto dobrůtku můžeme přeci celoročně a i s jinými přílohami. Chutný je s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo nějakým lehkým zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat