Recept jak se dělá rybí pomazánka ze sardinek v tomatě
Cibulku si nakrájíme na jemno a na sítu spaříme horkou vodou. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme, okurky nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do misky vyklopíme sardinky i s tomatovým nálevem, přidáme nachystané suroviny, majonézu a všechno vidličkou pořádně rozmícháme (ryby i vejce by měly být "na kaši", okurky a cibule samozřejmě svůj tvar zachovají). Nakonec už se rybí pomazánka pořádně opepří, jemně podle chuti dokyselí citronovou šťávou a případně mírně osolí. Před podáváním na chlebíčkách bychom ji měli tak na půl hodiny vychladit v lednici, aby se nám dobře spojily všechny chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat