Uvařená a rozmixovaná česnečka s bramborem |
Recept jak se dělá krémová česnečka s bramborem
Cibuli nasekáme na kostičky a česnek nakrájíme na tenké plátky (samozřejmě oboje po oloupání, ale to snad dá rozum :)). Na pánvi si rozehřejeme trošku oleje a za stálého míchání oboje osmažíme - česnek by se neměl připálit, jinak zhořkne. V druhém hrnci si dáme vařit zeleninový vývar a když začne bublat, hodíme do něj cibuli s česnekem a brambory. Na pánev hodíme na kostičky nakrájený bůček a osmažíme do křupava. Přidáme k vařící se polévce. Dochutíme pepřem a solí a vaříme přibližně dvacet minut, dokud brambory nejsou měkké. Pak ji rozmixujeme, vmícháme dokonale rozkvedlané vajíčko, dochutíme majoránkou a přibližně tři minuty povaříme. Česnečka s bramborem je skvělá po nějaké prohýřené noci, kdy dokáže postavit na nohy i mrtvého. Pro zesílení se ji dá ještě vylepšit jedním či dvěma stroužky česneku, které se utřou a vmíchají ve chvíli, kdy přidáváme vajíčko. Obvykle se česnečka podává ještě s krutony usmaženými z na kostky nakrájeného chleba, případně je v ní ještě nastrouhaný sýr. Ale není to nutné:)
Žádné komentáře:
Okomentovat