Dušená kuřecí játra s rýží

Dušení jater na cibulce a s jablkem

1/2 kilogramu mražených kuřecích jater (balíček), 1 větší cibule, 1 jablko, pepř, trocha červeného, sůl, 2 sáčky rýže, olej, hladká mouka

Recept na dušená kuřecí játra podávaná s dušenou rýží

Kuřecí játra necháme rozmrazit a pak je rozdělíme na kousky, které jemně obalíme v mouce. Cibuli nahrubo pokrájíme. Jablko zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Dáme vařit do hrnce vodu na rýži. Na oleji osmahneme cibulku, pak k ní přidáme játra a ty ze všech stran opečeme.Zalijeme je vodou tak, aby byla zhruba do třetiny ponořená, přidáme červené, jablka, případné přichyceniny jemně odškřábneme a s větším množstvím dusíme do měkka - mělo by trvat asi patnáct minut. V mezičase uvaříme rýži podle návodu - mělo by to trvat přibližně dokud játra nebudou hotová. Sáčky s rýží otevřeme, na každý talíř dáme porci, polijeme ji šťávou a naložíme kuřecí játra s cibulkou a jablíčky. Ihned podáváme.

Žádné komentáře: