Smažený obalovaný květák



1 květák, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka, olej, 2 vejce, mléko

Recept jak se připravuje a smaží obalovaný květák 

Květák uvaříme v osolené vodě na skus (nesmí být bahnitý, ve skutečnosti tvrdší je lepší). Rozebereme ho na růžičky. Platí pravidlo, že čím větší, tím méně práce čím menší tím více chuti. Ochutnáme jednu, jestli je dostatečně slaná. Pokud ano, tak vejce rozšleháme v mléce jen s pepřem, pokud ne, tak ještě přidáme trochu soli. Dál s květákem postupujeme klasicky jako u jiných věcí smažených v trojobalu. Čili nejdříve ho obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Růžičky smažíme do zlatova ze všech stran na hlubším oleji (u menších je také výhoda, že potřebujeme oleje méně). Před podáváním ještě odsajeme nadbytečný tuk z obalovaného květáku na papírovém ubrousku či kuchyňské rolce. Tradiční přílohou k tomuto jídlu je vařený brambor a tatarka, ale chutný je také s bramborovou kaší.

Žádné komentáře: