1 houska na hambáče se sezamem, 150 gramů mletého hovězího masa, 1 list zelného salátu, 2 kolečka rajčat, 5 koleček kyselých okurek, troška nasekané cibule, malý plátek anglické slaniny, plátek sýra, sůl, pepř, majonéza, kečup
Recept jak se dělá pravý domácí hambáč na pánvi
Mleté hovězí (nejlepší je namlít si vlastní těsně před přípravou, nemělo by být úplně suché či libové, tuku by v něm zhruba mělo být kolem dvaceti procent) pečlivě zpracujeme a vytvarujeme z něj tenkou placku, která je o něco širší než houska na burger), List salátu roztrhneme na dva kusy. Housku na hamburger rozpůlíme. Na pánev minimálně potřenou olejem položíme hovězí, osolíme, pečeme tři minuty, otočíme, posolíme, položíme navrch sýr a pečeme další tři minuty, souběžně osmahneme slaninu. Maso z pánve sundáme. Housku krátce a rychle opečeme na řezu obou půlek. Dolní půlku potřeme kečupem, položíme na ni list salátu, na něj maso, na to poklademe kyselé okurky a plátky rajčat, posypeme je cibulí, přidáme anglickou slaninu a navrch salát. Nakonec hambáč přiklopíme vrchní částí housky, kterou jsme na řezu potřeli majonézou. A je to, můžeme se pustit do debužírování. A když chceme udělat hamburgerů víc, prostě jen přiměřeně zvýšíme množství surovin. Jejich příprava je celkem rychlá, měli bychom se vejít i s krájením a pečením do nějakých dvaceti minut. Naučíme se je už při první maximálně druhé přípravě a pak naše hambáče můžou být zlatým hřebem libovolné domácí párty nebo grilovačky. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat