300 gramů nasolených filetů ze sledě, 1 cibule, ocet, cukr, nové koření, bobkový list, pepř
Recept jak si doma udělat skvělé kyselé ryby v octu s cibulkou
Filety ze sledě opláchneme a namočíme na několik hodin do vody, abychom je zbavili přebytečné soli. Rozumné je průběžně vodu několikrát vyměnit. Pak je nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do hrnce dáme vodu s octem v poměru jedna ku čtyřem (více bude vody). Celkem by to mělo být kolem dvou deci tekutiny. Přidáme lžičku cukru, tři nová koření, tři bobkové listy a nadrtíme takových osm kuliček černého pepře. Všechno necháme projít varem a vychladnout. Do sklenic naplníme připravené rybí maso promíchané s cibulí a na konec nalijeme nálev tak, aby zakryl všechny tuhé tekutiny. Uzavřeme, uskladníme do lednice a počkáme aspoň dva dny, aby lák krásně prošel sleděm. Kyselé ryby jíme jen tak jako pochutinku a nebo je můžeme použít jako základ pro různé rybí saláty.
Žádné komentáře:
Okomentovat