7/29/11

Fazole z Ohio

400 gramů bílých menších fazolí, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100 gramů rajského protlaku, 100 gramů mrkve, cibule, petrželka, 100 ml bílého, 1 sklenička zeleninového vývaru, nové koření, cukr, pepř, sůl

Příprava
Fazoli uvaříme do skoroměkka (i když ta bílá není tak tvrdá i u ní je lepší ji namočit přes noc). Mrkev a petrželku očistíme a nakrájíme na drobno. Cibuli nasekáme, zesklovatíme na oleji a podusíme s rajským protlakem, mrkví a petrželkou. Poté přidáme vývar, máslo, nové koření a slité fazole a vše udusíme pod pokličkou. Téměř hotové doladíme bílým, solí, cukrem a pepřem podle chuti. Fazole s Ohio jsou samostatným jídlem vegetariánskeho typu, takže chtějí přílohu a tou původně je vařený brambor, ale myslím si že klidně si je můžete dát i s pečivem.

No comments: