Bramboračka

2,5 l vody, 150 g brambor, po 50 g mrkve, celeru, cibule, kapusty a petržele, 3 stroužky česneku, 100 gramů hladké mouky, 10 gramů sušených hub, majoránka, kmín, pepřs, sůl, zelená petrželka, tuk

Recept jak připravit Bramboračku
Houby si namočíme a poté nakrájíme. Cibuli si nakrájíme na drobno a na tuku (sádlo rozhodně není špatné) si ji zpěníme. Přidáme hladkou mouku, vše opražíme do zlatova a poté postupně rozmícháme s vlažnou vodou. Přidáme na tenká kolečka a nudličky (kapustu a celer) nakrájenou zeleninu, houby, čerstvě nadrcený pepře a za občasného míchání uvaříme zeleninu do měkka. Souběžně si dáme do hrnce s osolenou a okmínovanou vodou vařit oloupané a na menší kostky nakrájené brambory. Když je obé měkké, brambory přidáme k zelenině. Česnek utřeme s trochou soli, přidáme k bramboračce, pak přidáme solidní hrst majoránky a bramboračku nyní už jen krátce povaříme aby se spojily chuti. Bramboračka se podává posypaná nasekanou zelenou petrželkou. Pokud máte někde odložený například zmražený zeleninový vývar, vůbec nezaškodí část vody nahradit právě jím.

Žádné komentáře: