12/24/11

Ryba na modro

1,5 kilogramu ryby (schválně zde není napsán jen kapr na modro, protože kromě kapra můžete použít i například lína, štiku ale třebas i lososa či pstruha - a co ryba to mírně jiná chuť), 1 cibule, 200 ml octa, 2 bobkové listy, celý pepř, sůl

Recept jak připravit jakoukoliv rybu na modro
Vybranou rybu si očistíme, vykucháme, odstraníme oči a žábry. Ocet uvedeme do varu a rybu ze všech stran polijeme, čímž by nám měla zmodrat. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovic dáme do hrnce, přidáme bobkový list, deset kuliček pepře, sůl, zalijeme litrem vody a dvěma lžícema octa, vložíme rybu, povaříme dvacet minut, sundáme z plamene a necháme ustát ještě dalších deset minut. Ryba na modro se podává ozdobená nějakou zelení (zelená petrželka či řeřicha), můžeme ji také polít rozpuštěným máslem.

No comments: