Vepřové na zelenině a víně

500 g vepřové pleci, 200-300 ml drůbežího vývaru, 1 deci suchého červeného (použito Egri), plátek celeru, 1 menší petržel, 1 malá cibule, 2 lžíce mouky, 1 bobkový list, 2 nová koření, barevný pepř, olej

Recept jak připravit vepřové na víně a zelenině

Vepřové kostky na víně a zelenině
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. Totéž uděláme s oloupaným celerem a petrželí. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Na pánvi rozehřejeme olej a krátce osmahneme maso ze všech stran.Překlopíme ho do pekáče a promícháme s moukou. Na stejné pánvi již bez přidávání tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme nové koření a opražíme nakrájený celer s petrželí.Vše přimícháme spolu s bobkovým listem k masu, které poprášíme nadrceným barevným pepřem. Zalijeme vínem a drůbežím vývarem tak, aby maso i zelenina byly ponořené. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby na sto osmdesát stupňů. Po dvou hodinách odkryjeme a již podle chuti dopečeme - mělo by stačit maximálně půl hodiny. K vepřovému na zelenině s vínem podáváme rýži, brambor nebo bramborovou kaši.


Žádné komentáře: