Suroviny: uvařená rýže (nejlépe z předešlého dne), mrkev, žampiony, anglická slanina, cibule, kuřecí prsa (nebo krevety), vejce, sójová omáčka, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje
Příprava: Kuřecí maso (krevety) uvaříme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, cibuli, žampiony, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme lžičku olivového oleje na kterém postupně smažíme cibuli, přidáme slaninu, kuřecí maso, mrkev, žampiony a lžičku sójové omáčky. Smažíme 2-3 minuty, přidáme druhou lžičku oleje, začneme přidávat i rýži a podle chuti sójovou omáčku. Až se rýže prohřeje, v hrníčku rozšleháme vejce (1-2) a rýži zalijeme, za stálého míchání čekáme až vejce ztuhne. Podáváme za tepla posypané sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat