Suroviny: 250 g hladké mouky, sůl, 125 ml mléka, 1 lžička cukru, 1/2 kostky droždí, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 100 g sýra gorgonzoly, 5 lžic smetany, 1 kg brambor, svazek majoránky, čerstvě mletý pepř, 150 g sýra raclette
Příprava: Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme se smetanou do krému. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Majoránku omyjeme a otrháme lístky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto prohněteme a rozválíme na vymazaném plechu, okraje zdvihneme. Potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem raclette s majoránkou. Pečeme 35-40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat