pro 4 osoby
Suroviny: 4 porce králíka, 1 hlavička česneku, 2 mladé cibulky, pár snítek rozmarýny, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oloje, 100 g slaniny (špeku), 100 ml bílého suchého vína, 1 lžíce másla, trochu vody nebo vývaru na podlití
Příprava: porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky. Přikryjeme a necháme marinovat.
V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou. Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. na závěr krátce dopečeme bez poklice.
Žádné komentáře:
Okomentovat