Srnčí hřbet

Suroviny: 1 balíček piškotů, 250 g tvarohu, 1 lžíce světlé želatinym, 1 dcl mléka, cukr podle chuti, vanilkový cukr, trochu rumu, 50 g rozinek (nemusí být) sušené, švestky nebo merunky, šlehačka

Příprava:
Želatinu rozmícháme v mléce sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašivé hmoty. Formu vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou ovoce, rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotům tvarohu ovoce a ukončíme piškoty. Nechame ztuhnout.
Před podáváním vyklopíme z formy.Povrchobložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z konpotu.
Tip: nealkoholická verze - rum nahradíme ovocným sirupem

Žádné komentáře: