Suroviny: 80 dkg hovězího loje, 45 dkg zkaramelizovaného cukru, 12 dkg citronové kůry, 12 dkg kandovaného ovoce, 1 kávová lžička muškátového ořechu, 45 dkg strouhané housky, 22,5 dkg prosévané mouky, 45 dkg vajec (vážíme ve skořápce), 1 sklenice (na bílé víno) koňaku, 1/2 litru mléka
Příprava: Do dobře ušlehaných vajec zpracujte uvedené přísady, přidejte mléko a vše velmi dobře umíchejte. Celé nechte stát 18 hodin v nějakém chladném místě, přidejte koňak a těsto potom vlijte do dobře tukem vymazané pudinkové formy a vařte v páře 8 hodin. Množství udané v tomto receptu stačí na přípravu pudinku pro zhruba 20 až 28 osob, samozřejmě vše záleží od zdatnosti jedlíků. Vánoční pudink (tradiční britské vánoční jídlo tzv. Christmas pudding) vydrží při dobrém uskladnění rok i déle.
Žádné komentáře:
Okomentovat