Suroviny: 4 vepřové kotlety s kostí (krkovice), plnotučná hořčice (200 g), olivový olej, česnek, mletá sladká i pálivá paprika, chilli, sůl, pepř
Příprava:
Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření (česnek, sůl, pepř, sladká paprika). Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Dále připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření (sůl, pepř, pálivá paprika a chilli) a necháme také uležet v lednici. Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina. Směs koření vždy mícháme dle chuti a přiměřeně.
Žádné komentáře:
Okomentovat