Suroviny: kuskus, červená a zelená paprika, 3 rajčata, půlka pórku, cibule, 2 stroužky česneku, hotová tomatová omáčka s olivami, zakysaná smetana, provensálské bylinky, kousek balkánského sýru, pár plátků uzeného sýru, vegeta bez glutamanu
Příprava:
Cibulku usmažte do zlatova. Vložte ji do zapékací misky a naskládejte na ni na kousky nakrájenou červenou i zelenou papriku. Pokračujte s na plátky nakrájenými rajčaty a posypejte je vegetou bez glutamanu. Na ně nasypte tenkou (zhruba půlcentimetrovou) vrstvu kuskusu. Zalejte ho hotovou omáčkou s olivami a znovu na ni nasypejte přibližně stejnou vrstvu kuskusu. Ten pak hustě přikryjte nakrájeným pórkem.
Nastrouhejte balkánský sýr, smíchejte ho se zakysanou smetanou, rozmačkaným česnekem a provensálskými bylinkami. Dobře promíchejte. Tuto hmotu pak rozetřete na směs v misce. Nahoru položte plátky uzeného sýru, misku přikryjte pokličkou nebo alobalem a dejte zhruba na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat