1/2 kilogramu jahod, 600 gramů uvařených brambor, 3 vejce, 1,5 sklenice mouky, 200 gramů tvarohu, cukr, sůl
Příprava:
Uvařené do měkka brambory umeleme spolu se sýrem a poté promícháme s vejci a moukou a vypracujeme z nich těsto na knedlíky. Na válu posypaném moukou si z těsta uděláme váleček, z něho odřezáváme kousky, z těch vytváříme placičky. Na každou placičku dáme jahodu (je lepší mít spíše menší jahody), posypeme ji cukrem a knedlík zalepíme. Připravené knedlíky si odložíme na pomoučené místo aby se nám poté při odendávání nepřilepily. Jahodové knedlíky poté dáme do mírně osolené vařící vody a vaříme přibližně sedm minut - přesněji dokud nevyplavou. Jahodové knedlíky podáváme buď klasicky posypané moučkovým cukrem a polité máslem, nebo je můžeme ozdobit jogurtem nebo zakysanou smetanou či strouhaným sýrem a poté pocukrovat, ale za pokus stojí je také posypat osmaženou strouhankou později promíchanou s cukrem a vše zalité máslem.
1 komentář:
Jako od babičky!!!
Okomentovat