Gulášová polévka

250 dkg hovězího, 10 dkg vepřového, 6 dkg másla, 3 dkg cibule, 5 dkg mouky, 8 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, pórek), 25 dkg brambor, 1 lžíce protlaku, kmín, pepř, sůl

Příprava
Hovězí a vepřové opláchneme a nakrájíme na kostičky a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme jako minivývar. V hrnci si rozpálíme máslo, na něm osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na ní dáme nachystané maso, zatáhneme ho přidáme rajský protlak a chvíli podusíme. Poté to zaprášíme moukou, podusíme, zamícháme. Na vše nalijeme přecezený zeleninový vývar (pokud máte málo času a nechtělo se vám s ním dělat, hoďte klidně do vody kostku) a vaříme dokud maso není měkké. Poté přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, kmín, pepř a znovu vaříme, tentokrát dokud brambory nejsou měkké. No a gulášová polévka je hotová. Je na tolik sytá, že klidně může fungovat jako samostatné jídlo.

Žádné komentáře: