Česneková polévka

200 g chleba, 6 stroužků česneku, 50 g sádla, sůl

Příprava
Tohle je jedna z variant česnekové polévky (kterých jsou asi v celé České republice desítky), ta nejjednodušší. Česnek si utřeme se solí. Do mísy uložíme tenké krajíce chleba, na ně dáme utřený česnek a sádlo a dáme na chvíli do teplé trouby (ne rozpálené, jen teplé aby se sádlo rozpustilo). Když je rozpuštěné a prošlé chleby, tak na vše nalijeme vařící vodu (na tohle množství skoro půl druhého litru) a ihned podáváme. Jak je vidět, tahle česneková polévka je opravdu banální a jednoduchostí pro člověka znaveného například předchozím jucháním ideální, pokud ji chcete malinko zdokonalit, v té vodě kterou to zaléváte si uvařte do měkka pár (dvě - tři) nakrájených na drobno brambor s kmínem a tím to zalijte.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Také to tak doma děláme. Ale krok rozpouštění v troubě je úplně zbytečný, když se to pak zalije horkou vodou... J.

Synkopa řekl(a)...

Ten krok není zbytečný, česneková polévka má trošku jinou chuť když to projde tukem protaženým česnekem před prolitím.