Čevabčiči

600 gramů mletého (nejlepší je čisté libovější vepřové, ale můžete použít i tu směsku s hovězím co se prodává), 2 cibule, 6 stroužků česneku, 1 vejce, chilli, sladká paprika, pepř, majoránka, sůl, olej

Příprava
Česnek si utřeme s troškou soli. K mletému masu přidáme na velmi drobno nasekanou cibuli, česnek, sůl, vejce a zbylé koření (s chilli opatrně podle chuti) a vše velmi pečlivě promícháme. Ze směsi mletého s kořením vytvoříme si malé přibližně sedmicentimetrové čevabčiči, které na oleji usmažíme ze všech stran do zlatova - samozřejmě čevabčiči můžeme ugrilovat. K čevabčiči se výborně hodí osmažená cibulka nakrájená na kolečka a jako příloha asi bude celkem ok klasický vařený brambor nebo prostě pečivo, no a hořčice či kečupofilové si samozřejmě dají něco červeného.

Žádné komentáře: