Kovbojská jambalaya

200 gramů uzeného bůčku, 200 gramů klobásy, 200 gramů kuřecích prsíček, 1 zelená a 1 červená paprika, 3 řapíky celeru, 2 střední cibule, 1 litr masového vývaru, 2 bobkové listy, 2 lžičky kurkumy, 1 sklenice rýže, olej, pepř, sůl

Příprava
Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme, klobásu na plátky, bůček a kuřecí na větší kostky. Na rozpálený olej hodíme cibuli, osmahneme, přidáme kuřecí, také ho osmahneme. Pak přidáme zeleninu, klobásu, bůček, vsypeme rýži a míchajíce osmažíme. Zalijeme vše vývarem, přidáme bobkový list, kurkumu, pepř, sůl a pod pokličkou na malém plameni jambalayu udusíme do měkka. Kdo má rád oheň na patře, ať přihodí trochu chilli, buď v prášku nebo malou papričku.

Žádné komentáře: