Recept jak se připravuje jednoduchá rajčatová omáčka na špagety
Česnek si oloupeme a na sekáme na hrubo (nepoužívejte vymačkávač, v tomto případě je rozhodně lepší česnek hezky nasekaný než ta rozlisovaná placka). Na olivovém oleji si za stálého míchání osmažíme česnek, přidáme celý obsah plechovek (ano je možné rozhodně to nahradit oloupanými rajčat, co v sezóně se doporučuje, ale prodlouží a znároční to celý proces - mimo sezónu není vůbec o čem mluvit, to co se prodává "čerstvé" s rajčaty moc společného nemá), trošku osolíme, opepříme, stáhneme oheň, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme deset minut. Odklopíme, rozdloubeme rajčata (vařečkou ale jde i šťouchátkem na brambory) a dusíme ještě čtvrt hodiny. Pět minut před koncem vmícháme bazalku, tymián a oregano. Omáčku na špagety si na talířích ještě posypeme parmezánem (můžeme dát i nějaký jiný sýr, například v Čechách oblíbený eidam, ale parmezán je nejlepší).
Žádné komentáře:
Okomentovat