Recept jak připravit Kuře pečené na kysaném zelí s bůčkem
Kysané zelí propláchneme (to záleží ale hodně od osobních chutí a konkrétní kyselosti vámi pořízeného zelí, pokud máte rádi kyselejší nebo to co jste koupili je mdlé, tak rozhodně neproplachujte). Zelí rozložíme na dno pekáče. Bůček nakrájíme na menší plátky a rozložíme ho na zelí. Kuře rozložíme na kousky bůčku a vše posypeme čerstvě namletým pepřem a bylinkovou solí (např. allnatura či natural vitana, hlídejte aby tam byly prostě jen bylinky a sůl a ne glutamát). Maso poklademe na tenké menší plátky nakrájenou uzenou slaninou. Pekáč přiklopíme pokličkou a vložíme na půl druhé hodiny do trouby rozehřáté na sto čtyřicet stupňů, poté pokličku sundáme a dopečeme na sto osmdesát - hotové kuře pečené na kysaném zelí by mělo mít hezkou kůrčičku. Krmi podáváme s vařeným bramborem nebo chlupatým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat