Recept jak připravit Nepečený koláč z krupicové kaše
Jednu sklenici mléka, 200 g másla, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr uvedeme do varu, přidáme 40 g krupičky, deset minut vaříme a vmícháme kakao. V druhém hrnci z mléka, másla, cukrů a kaše uděláme druhou směs, ale bez kakaa. Ve čtvercové formě na dno uložíme 2/3 sušenek, nalijeme čokoládovou "krupicovou kaši" a na ni i tu nečokoládovou. Vrch poklademe zbylými sušenkami, polijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem (či nasekanými ořechy nebo mandlemi nebo i ničím, fantasii a chuti vám žádný pseoudoPohlreich, který nepochopil rozdíl mezi vařením doma a vařením v restauraci - což originál Zdeněk rozlišuje, omezovat nemusí). Nepečený koláč z krupicové kaše musí ještě před podáváním vychladnout. Sušenky můžete nahradit nějakým sušším těstem, například jako je u tvarožníku a nedat vrchní vrstvu. Nečokoládovou část hmoty můžete obohatit i rozinkami nebo nějakým pevnějším ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat