Recept na přípravu kuřecích karbanátků
Česnek oloupeme a utřeme s troškou soli - můžete ho i vymačkat ale poté efekt také jemně zpěňte špičkou nože. Žloutky oddělíme od bílků, postupujeme při tom velmi opatrně, kousek žloutku v bílku by znamenal obrovské problémy při šlehání sněhu. Oloupanou cibuli a opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na drobno. Cibuli promícháme s pepřem, solí a žloutky a odložíme uležet na čtvrt hodiny. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Maso promícháme s moukou a škrobem a jemně vmícháme ušlehaný sníh. Na pánvi si rozpálíme olej na který klademe lžící kuřecí karbanátky a smažíme je z obou stran do zlatova. Kuřecí karbanátky podáváme s uvařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Žádné komentáře:
Okomentovat