Recept, podle kterého můžete připravit mexické jídlo Carnitas
Krkovičku nakrájíme na pěticentimetrové kostky. Česnek utřeme se špetkou soli. Do hrnce s tlustším dnem vložíme maso, nasypeme na něj kmín a sůl, přidáme česnek, zalijeme šťávami z limetky a pomeranče a případně dolijeme tolik vody, aby byla krkovička pod vodou, ale ne více. Za studena promícháme a poté na malém plamínku vaříme přibližně dvě a půl hodiny. Během vaření pokud možno nemícháme, důležité je aby nám kousky masa zůstaly pokud možno v celku. Na konci oheň zesílíme a krkovičku nyní osmažíme na vypešeném tuku a šťávě. Když se nám zapeče jedna strana, tak opatrně (zase aby se maso nerozpadlo) kousky otočíme a hotovo. Toto mexické jídlo také, pokud nám to hrnec umožní, můžeme prostě na finální fázi vložit do rozpálené trouby a na chvíli zapéci. A dílo je hotovo, podávejte ho s tortillou, nějakou salsou jaká vám chutná a dobrým salátkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat