Recept jak připravit jemné perníčky podle našich babiček
V míse si promícháme mouku, kakao, perníkové koření, skořici a prášek do pečiva. Poté přidáme na menší kousky nakrájené máslo (pohodlněji se nám bude vypracovávat těsto než kdybychom tam hodili celou půl cihličku najednou), med, pomerančové aroma a žloutek. Vypracujeme si těsto, které vložíme na dvě hodiny do lednice. Vyndáme a rozválíme ho na tloušťku přibližně půl centimetru. Vezmeme si své oblíbené formičky (pokud je nemáte, tak třebas i skleničky různých rozměrů na vytváření koleček) a vykrájíme si perníčky - zbylé kousky těsta spojíme a znovu rozválíme a zpracujeme. Perníčky uložíme na pečící papír a plech vložíme na deset až patnáct minut do trouby, kterou jsme si rozpálili na sto osmdesát stupňů. Po vychladnutí jemné perníčky můžeme ještě ozdobit a nebo je odložíme a jíme jen tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat