2-3 větší kedlubny (tak aby po nakrájení vyplnily cca dvě normální skleničky), 1 mrkev, 1 řapík řapíkatého celeru, 1/3 papriky, 1 menší rajče, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, pepř, mletá paprika, sůl, zelená petrželka
Recept jak se připraví Krémová kedlubnová polévka
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na menší kostky, totéž uděláme s mrkví a rajčetem. Omytý řapík nasekáme, taktéž papriku zbavenou semínek. V hrnci rozpálíme olej a přibližně deset minut na něm smažíme nakrájenou zeleninu bez rajčete. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme dvě minuty. Poté vše zaprášíme trochou papriky, zamícháme a hned přidáme přibližně kolem litru vody a na menším plameni vaříme polévku dvacet pět minut. Po uplynutí této doby ji rozmixujeme. Opláchneme zelenou petrželku, nasekáme ji na drobno a přidáme spolu s rajčetem do polévky. Nyní už vše jen přibližně pět minut povaříme a kedlubnová polévka se může podávat na stůl. Dobrou sezónní chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat