Recept jak připravit Rybí karbanátky
Rybí maso si umeleme (pokud není vykostěné, tak z něj před tím vytaháme všechny viditelné kosti) spolu s namočenou a vymačkanou houskou. Česnek oloupeme a utřeme s malým množstvím soli, přidáme ho k umletému rybímu masu. Kopr nasekáme a také ho dáme k rybě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle a dáme k připravovaným surovinám. Rozklepneme vejce, osolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem a vše pečlivě promícháme. Z rybí směsi poté vytváříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme do zlatova v rozpáleném sádle - pokud nemusíte sádlo, samozřejmě můžete smažit i na oleji. Rybí karbanátky podáváme s vařeným bramborem a nějakým sezónním zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat