1/2 kg masitých vepřových žebírek, 1 tlustý plátek uzeného bůčku, 1 kapusta, 1 cibule, 5 stroužků česneku (záleží od velikosti, cca by mělo být tak půlka klasické palice), 1 pórek, 2 větší brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 sklenice zakysané smetany, 2 lžíce mouky, pepř, sůl
Recept jak připravit pruská vepřová žebírka jako eintopf
Z kostí oddělíme co nejvíce masa můžeme, žebírka zalijeme dvěma litry vody, půl hodiny vaříme pod pokličkou a pak přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, celer, pórek a brambor a dále vaříme dokud zelenina není poloměkká. Maso co jsme oddělili případně ještě pokrájíme na menší kusy, ty obalíme v mouce a osmažíme je na pánvi. Když jsou osmahlé přidáme nakrájený bůček, cibuli a česnek a chvíli spolu smažíme. Nakonec maso s bůčkem, cibulí a česnekem přidáme do vývaru. Podle potřeby doplníme vodu a vše uvaříme dokud zelenina není měkká. Kapustu nakrouháme, přidáme k zelenině s masem a vaříme taktéž do měkka. Dochutíme cukrem, solí a čerstvě nadrceným pepřem. Do zakysané smetany přidáme trochu horké tekutiny, rozmícháme (jde o to aby se nám případně nesrazila) a vlijeme ji k jídlu. Necháme přejít varem. Vepřová žebírka jako eintopf podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat