1 a 1/2 kg mletého masa, 300 g uzeného bůčku bez kosti, 200 g cibule, 60 g pórku, 6 stroužků česneku, 2 vejce, majoránka, pepř, sůl, strouhanka
Recept jak se připravuje Luxusní sekaná s bůčkem
Cibuli oloupeme a spolu s pórkem (používáme jen bílou část) ji nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek utřeme nebo rozmačkáme. Do mísy vložíme maso, cibuli, pórek, česnek, majoránku a rozklepneme obě vejce. Dochutíme troškou soli a pepřem podle chuti a velmi pečlivě zpracujeme. Bůček nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Formu kterou jsme si připravili na pečení sekané vyložíme pečícím papírem a na její dno uložíme třetinu připraveného mletého. Na ně rozložíme vedle sebe plátky bůčku, přikryjeme je druhou třetinou mletého, které znovu pokryjeme bůčkem a vše zakryjeme zbylým mletým. Vršek posypeme majoránkou a strouhankou. Luxusní sekaná s bůčkem se peče v troubě rozpálené na sto osmdesát stupňů přibližně sedmdesát minut. Krájíme ji až po vychladnutí.
Můžete také vyzkoušet druhý recept na domácí sekanou z mletého..
Žádné komentáře:
Okomentovat