500 g žampionů, 5 stroužků česneku, 2 lžíce nasekané šalotky (cibule), 2 chilli papričky, 3 plátky čerstvého zázvoru, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1/2 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, celý pepř, sůl
Recept jak se připravují Smažené pikantní žampiony
Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na tlustší plátky. Chilli papričky zbavíme semínek (lidé s ocelovým krkem to samozřejmě dělat nemusí) a nakrájíme je, česnek oloupeme a taktéž nakrájíme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme šalotku a poté vmícháme chilli papričku, po chvíli přidáme žampiony, tři lžíce vody a vše dusíme pod pokličkou přibližně pět minut. Odklopíme, necháme trochu odpařit a přidáme česnek, zázvor, sojovou omáčku, ocet, čerstvě namletý či nadrcený pepře a sůl podle chuti. Promícháme a smažíme dvě minuty, poté ještě vmícháme mouku rozkvedlanou pečlivě v trošce vody, povaříme pět minut, podle potřeb a chuti ještě případně jemně dochutíme a smažené žampiony můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat