16 bílých chřestů, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíce praženého seznam, celý pepř, sůl
Recept jak se připravuje Grilovaný chřest s česnekem
Bílý chřest velmi pečlivě očistíme a zbavíme dřevnatých kořínků (na čištění je dobrá například škrabka na brambory, kterou ho oloupeme ze všech stran až pod hlavičku, aby nezbyl ani kus tuhé slupky). Česnek oloupeme a rozmačkáme nebo utřeme. Na špejle nebo grilovací jehly napíchneme chřest (na dvě špejle dáme 4, kterými ty špejle spojíme vytvořením jakéhosi voru). Sojovou omáčku promícháme s česnekem a olivovým olejem a touto směsí připravený chřest potíráme. Poté vše pečeme na dobře rozpáleném grilu - doba pečení by měla být přibližně tři minuty každá strana, během pečení ještě případně dále potíráme aromatickým olejem. Grilovaný chřest před podáváním posypeme sezamem, a osolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat