1/2 skleničky olivového oleje, 2 větvičky tymiánu, 1 hvězdička anýzu, 1/2 chilli papričky, pár zrnek celého pepře, 2 lžíce octa balsamico
Recept jak se připravuje pikantní salátová zálivka s chilli papričkou
Olivový olej promíchejte přibližně s pěti lžícemi studené převařené vody a octem balsamico. Snítky tymiánu opláchneme a odrbeme z nich lístečky, které přidáme k tekutinám. Přidáme anýz. Chilli papričku nasekáme (pokud jste opatrní, tak ji zbavte semínek) na co nejdrobnější kousky. Nadrtíme trochu čerstvého pepře a promícháme. Nakonec se ještě pikantní salátová zálivka nechá v chladnějším místě na přibližně půl hodiny, aby se hezky propojily všechny chuti. Tato zálivka je ideální na všechny saláty, které plánujeme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům a nebo na saláty přímo s masem, které podáváme jako samostatné jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat