750 g pastiňáku, 1/3 sklenice vývaru (vyzkoušejte jak masový tak zeleninový, obě verze mají něco do sebe - pokud se nechcete s tím vařit, nebo nemáte zbytky "od posledně", můžete použít i kostku), 4 lžíce nastrouhaného křenu, 3 lžíce másla, 1/2 lžičky zelené petrželky, 1 lžička nasekané pažitky, 1 nasekaný stroužek česneku, pepř, sůl
Recept jak se připravuje dušený pastiňák
Pastiňák očistíme a nakrájíme přibližně na pěticentimetrové kousky. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájený pastiňák, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem a za občasného míchání přibližně pět minut smažíme. Zalijeme vývarem podle chuti, přiklopíme pokličkou a na staženém sporáku uvaříme do měkka. Máslo si promícháme s nastrouhaným křenem, petrželkou, pažitkou a oloupaným a na jemno nasekaným česnekem a to vše vmícháme do uvařeného pastiňáku, který ihned horký podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat