5 vajec, 2 rajčata, 1 lžička rýžového vína, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky sezamového oleje, 3 lžičky normálního oleje, bílý pepř, sůl
Recept ukazující jak někteří Číňané připravují míchaná vejce
Rajčata pečlivě omyjeme a nakrájíme na osminky. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje, přidáme rajčata, dvě lžíce vody, cukr, sůl, pepř a pod pokličkou na malém plameni dusíme. V mezičase si připravíme míchaná vajíčka. Do hrnečku rozklepneme vejce, pořádně promícháme a poté přidáme sezamový olej, rýžové víno, sůl a pepř a ještě jednou vajíčka se všemi ingrediencemi rozmícháme. Na pánvi (a nebo samozřejmě ještě tradičněji ve woku) rozpálíme zbylý olej a na něm okořeněná vejce podle chuti za stálého míchání usmažíme - pokud je nechcete mít suchá, tak wok co chvíli odstavte z přímého ohně, chvíli míchejte, znova za stálého míchání trochu rozpalte, odstavte atd., až do dosažení vámi vybrané šťavnatosti. Pokud je chcete sušší, tak se tímto postupem nemusíte trápit a prostě je za stálého míchání usmažte. Na konec vše promícháme s již připravenými udušenými rajčaty a míchaná vejce podáváme. Ideální přílohou je pečivo.
Žádné komentáře:
Okomentovat