4x hezký větší čerstvý karas, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce kečupu, zelená petrželka, mouka, mléko sůl, koření na ryby
Recept jak se karas peče s česnekem
Karase si vykucháme a očistíme, ale necháme mu hlavu ze které jen odstraníme oči. Pořádně je opláchneme a na dvě hodiny namočíme do mléka. Vytáhneme, mírně osušíme, osolíme, natřeme kořením zevnitř i zvenčí, do břicha vložíme větvičku zelené petrželky a na konec ho obalíme v hrubé mouce. Vymažeme si pekáček či nějakou dostatečně velkou zapékací mísu a karasy v ní hezky rozložíme. Na konec je ještě posypeme na drobno nasekanou cibulkou a česnekem, které promícháme s nasekanou zelenou petrželkou a vše polijeme rajským protlakem promíchaným s kečupem. Karas se poté peče v rozehřáté troubě dvacet až třicet minut - délka pečení záleží na tom, jak velkou rybu máte k disposici.
Žádné komentáře:
Okomentovat