zázvor, cukr
Recept na sirup ze zázvoru
Kořen zázvoru (na jednu skleničku sirupu stačí zhruba sto padesát gramů) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty zalijeme vodou, přidáme cukr (u tohoto množství stačí zhruba tři sta gramů) a na menším plameni necháme probublávat. Sirup vaříme do té doby, než se voda zredukuje a má námi požadovanou konzistenci. Pak ho už stačí jen vroucí slít do vyvařených sklenic, zavíčkovat, otočit je vzhůru dnem a po vychladnutí uskladnit. Sirup ze zázvoru můžeme podávat jako lék při nachlazení a nebo z něj, citronu a vychlazené vody děláme v létě skvělou osvěžující zázvorovou limonádu.
1 komentář:
Zázvorovou limonádu mám v těchto horkých dnes ráda. Zkusím si udělat sirup
Okomentovat